Provlita taverna

Taverna Provlita

Klikk for stort bilde
Klikk for Tripadvisor
Klikk for stort bildeØnsker du deg kjempegod mat og service.....akkurat det lille ekstra, ja da tar du turen til Taverna Provlita. Der får du alt og litt til i koselige lokaler helt i sjøkanten.

Om vinteren er det herlig fyr i peisen, så du har det veldig godt og varmt og ikke minst kosen du får i de lune lokalene.


Historien bak Provlita er kanskje ikke så lang, men ganske tradisjonell når det kommer til greske, familiedrevne tavernaer.


Maria Daskalakis elsker å lage mat, og dette har hennes fire barn vært oppvokst med. Etterhvert som barna ble voksne, og det etterhvert kom barnebarn, ble det mindre matlaging.

Selv om hun fortsatte å lage sin fantastiske geitost, ble det et stort savn å ikke lage mat til en stor familie.


Bestemmelsen ble etterhvert tatt, og første etasje i familiens hus helt i sjøkanten i Kalives ble ombygd til taverna, og Taverna Provlita så dagens lys.


Gjestene er nå den store familien hun og Nektaria lager maten til, mens sønnene Andreas og Yiannis står for den daglige driften av tavernaen og tar seg av kundene.


Dette er et sted hele familien Daskalakis ønsker deg velkommen.

 

Om sommeren sitter de fleste på Provlitas utedel og nyten utsikten mot Middelhavet der fiskebåter leter etter kveldens fangst. Provlita er en fiskerestaurant, så kjent at grekere kjører helt fra Heraklion (140 km) for å spise her.


Selv om det er en restaurant som er spesialisert på sjømat har de likevel det aller beste utvalg på menyen og alt er like godt! Blant annet, biffen de serverer er noe av det beste en kan få.


En liten kuriositet, da det var besøk i Chania fra en utvalg av statsråder fra Athen, gjett hvor de ønsket å spise sjømat?......


Provlita har de mest ekslusive fiskeretter, så om du spør om noe spesielt, så får du det. Ikke alt står på menyen, men spør så får du svar.


En av våre favoritter, som ikke står på menyen, er fersk liten Barracuda fisket rett utenfor Almyrida og Kalives. Om de har det, prøv.


Restauranten har selvfølgelig også de tradisjonelle fiskerettene som blir servert på Kreta. Alltid like fersk og flott tilberedt.

Om tanken er å arrangere et selskap, lite og stort trenger du ikke bestille lang tid på forhånd om du ikke ønsker noe helt spesielt. Isåfall er det fint med noen dager til planlegging.


Servicen er upåklagelig, her blir du møtt med et smil og alle føler jeg som den helt spesielle gjest. Det kan selvsagt være litt ventetid på maten når det er mange gjester på sommeren, men da har man fått bestilt litt drikke og da er det bare å sitte å nyte utsikten over havet, høre bølgene, slappe av og glede seg til maten som kommer. Hvem har det vel travelt??


Må og nevne at når du spiser din gode middag kan du allerede da begynne og glede deg til desserten. Hva sier du til hjemmelaget is med varme bær, eller pana cotta med sjokolade eller jordbærsaus??

Om sommeren er de åpen fra tidlig til alle er gått hjem. Om vinteren er de åpen lørdag til middag og søndag til lunch.


Provlita er på Facebook, her


Klikk for Google Earth

GPS 35.27172 24.101563