Taverna Mythos

Taverna Mythos

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for Tripadvisor
Klikk for stort bilde


En koselig taverna i Kalives, der en alltid blir mottatt med stort smil.  En av de få tavernaene i Kalives som er åpen gjennom hele året.


Hver tirsdag i sesongen er det også "greek night", levende gresk musikk, tradisjonell gresk mat og mye stemning.


Mythos er eid og blir drevet av familien Paizis, far Yannis, mor Stella og sønnen i huset Manolis. Du treffer innimellom flere fra familien, blandt annet fetter Stelios.


Sommerstid øker arbeidsstokken en del for Mythos er alltid veldig godt besøkt. Da har de også en utedel helt i sjøkanten. Denne delen er kun åpen sommerstid.


Om sommeren blir det også arrangert store fester, blandt annet feiring av Agios Paraskevi, den store kirken i Kaliveskirken på sin navnedagen (bursdagen) 26. juli. Da dekkes det over store deler av parkeringsplassen, noe som bare blir gjort i forbindelse med store arrangement.


Mythos har egen slakter med mye egne produkter. Familien lager sin egen vin og raki, de har olivenlunder og lager egen olivenolje. De dyrker også egne grønnsaker. Totalt sett har de 60% egne råvarer som brukes på tavernaen.   


På Mythos hos familien Paizis får du veldig god service og god mat for en rimelig penge. På sommeren har de alt som er i menyen, på vinteren kommer Manolis og setter seg ned og forteller det de har den dagen. Et godt utvalg har de alltid. Her er det flott stemning og veldig sosialt.


Når de vinterstid fyrer i peisene er det herlig kos. Plutselig ser du kastanjene oppå peisen og smaksprøvene sitter løst. En flott plass å møtes både for grekerne selv, men også for oss som er innflyttere.  Skulle det være en spesiell anledning du vil feire så arrangerer de det også.


Ta turen og ha en flott kveld :)

Klikk for Google Earth

GPS: 35.271323 24.102132