Helse og leger

Helse og leger på Kreta
Uansett om en er på Kreta på ferie i to uker, langtidsferie eller bor her så kan det oppstå situasjoner der en trenger det greske helsevesenet.


Ingen ønsker det, men alt kan skje hvor som helst og da er det viktig å vite hvordan dette fungerer og hvilke alternativer det er.


Trenger du veiledning i forhold til leger på Kreta, som ikke er nevnt på disse sidene, ta gjerne kontakt med bodil@kreta-dream.com eller telefon (norsk mobil) 92264796. Dette området er et av de jeg får mest spørsmål om.


De aller fleste nordmenn som er på ferie på Kreta er i området rundt Chania. Skulle det her oppstå en akutt situasjon så er Iasis Hospital det beste alternativet for de fleste. Iasis er et privat sykehus som dekkes av norsk reiseforsikring. Jeg har selv vært pasient der, og fått både behandling og påfølgende operasjoner. Iasis har døgnåpen legevakt, egne ambulanser om det trengs, og alle ansatte snakker meget godt engelsk. Sykehuset het tidligere Gavriladakis Clinic, og de aller fleste grekere (også taxisjåfører) bruker det navnet.


Har dere behov for hjelp i forhold til dette, ta gjerne kontakt med meg som nevnt over.

I forhold til reiseforsikring er det også viktig å kontakte det selskap en har forsikring igjennom. Sykehuset vil gjerne ha dette klarert så raskt som mulig etter ankomst/innleggelse. 


I alle regioner er det også døgnåpen, offentlig legevakt. Dette er også der ambulanser er stasjonert. For Apokoronas området, så ligger dette i Vamos.


Greske leger er blant de beste i verden.


Det er også viktig å legge litt av seg hvordan ting fungerer i Norge, en er tross alt i Hellas.


Tilgjengeligheten på almennleger og spesialister er mye bedre i Hellas. For en nordmann er det vanskelig å forstå at lege eller spesialist gir deg mobilnummeret og ber deg ringe "når som helst".


Time til en spesialist får en på dagen, mens de fleste almennlegene har vakttelefon og kommer hjem til deg om nødvendig.


Slik er det på Kreta.


Ikke betaler man noe særlig heller. Konsultasjon hos almennlege ligger på ca. €10, spesialist €50. Har en reiseforsikring blir det i all hovedsak i tillegg dekket via den.


Via linkene til venstre vil en finne både leger, spesialister andre grupper innen helsevesenet som kan være nyttige å ha i bakhodet om noe skulle inntreffe.


I noen tilfeller kan det være ting en ønsker å gjøre når en først er på Kreta.


Tannbehandling hos vår kjære Valentina, som er oppvokst og utdannet i Sverige, kan fort dekke inn hele ferien om sjekker prisforskjeller mellom Norge og Kreta.


Et besøk hos øyelege kan være nyttig, her er det ikke bare en optiker som måler synsstyrke.

Her er det full undersøkelse, inkludert slike ting som trykkmåling og helsjekk at øynene.

Normal pris €50.


Dette er slike ting en gjerne kan planlegge fra Norge, men blir da selvfølgelig ikke dekket av reiseforsikringen. Men, en sparer svært mye penger og slipper all ventingen i Norge.


Denne siden vil bli fortløpende utvidet til den dekker det aller meste av medisinske fagfelt. Om det er noe dere vil vite mer om, eller anbefalinger i forhold til spesielt forskjellige spesialister er det bare å sende en e-post til bodil@kreta-dream.com

Nødnumre


Politi:   100

Ambulanse: 166


Norsk konsulat

28103 41872


Iasis Hospital (Privat)

Ambulanse 28210 70800