Prosjekter

Hjelp Apokoronas Kreta 

Prosjekter


(Vær oppmerksom på at vi ikke på noen måte er knyttet til "Kreta trenger vår hjelp")

Se bilder av alle våre fullførte prosjekter nederst på siden

Hjelp Apokoronas intervjuet  på Kretisk TV

Hjelp Apokoronas intervjuet av Apokoronaslife


I løpet av den tiden vi har drevet med dette hjelpearbeidet er det mye vi har kunnet bidra med fordi vi har hatt god støtte fra givere i Norge, samtidig som den direkte kontakten vi har med "Social services" gir oss oppdatert info om hva som det til enhver tid er mest behov for.


Pågående prosjekter i Apokoronas


Mars 2017

Noen familier er veldig dårlig stilt, og trenger til tider akutt hjelp. Derfor har vi fått på plass matkuponger for €1000 i forskjellige matbutikker i Apokoronas.

To familier har barn som på grunn av sykdom trenger oppfølging av spesialister flere ganger i uken, men de hadde ikke penger til bensin. Dette har vi også fått en ordning på. Alt ved hjelp av fantastiske støttespillere i Norge.

I tillegg har vi klart å hjelpe en ung jente som studerer psykologi med å betale en strømregning. To gutter som er inne i hjelpeprosjektet kunne heller ikke deltatt på en skoletur uten hjelp til å betale egenandelen.

Dette er viktig, og så utrolig mange får nå et litt bedre liv i et kriserammet Hellas på grunn av den støtte som gis fra nordmenn med et hjerte for Kreta.


Januar/februar 2017.

Alle lagre var tomme etter matutlevering til jul. Vi klarte, med våre fantastiske støttespillere, å kjøpe mat og bleier for totalt €2042 som ble levert ut 7. februar. Uten dette ville så mange vært uten mat. I tillegg har våre flotte sosialarbeidere laget avtale med Synca (INKA) i Vrisses og Kalives. Vi vil få laget til matkuponger for akutte behov, slik at de som virkelig trenger det kan få hjelp umiddelbart. Dette hjelper, dette fungerer, og så mange har nå et bedre liv på grunn av alt som doneres via våre støttespillere.


340 barn i Apokoronas vil nå få skikkelige vintersko til jul. Et fantastisk resultat som bare har vært mulig på grunn av de over 70 giverne som har bidratt til at vi kunne samle inn over 40000 kroner til dette.


Det er et konstant behov for både mat, bleier og medisiner, slik at det er viktig med en økonomisk buffer for å dekke også dette.

Om du ønsker å bidra så se mer info om dette lenger nede på siden.


Høsten 2016 ble det startet et eget lite hjelpeprosjekt i Norge for å samle inn og fremme bruk av tøybleier og ullbukser til småbarn i Apokoronas. Dette er bedre for barn, mer praktisk, økonomisk og miljøvennlig. Vi har tatt det inn i Hjelp Apokoronas for å dekke et behov og inspirere kreterne til å ta del i dette og på sikt få inntekt av det.

Prosjektet har også en egen Facebook side, les mer her: https://www.facebook.com/ullkritisk/


I tillegg er det stadig akutte behov som blir meldt oss, og som vi prøver å fylle. Derfor prøver vi alltid å ha en økonomisk buffer slik at vi også kan hjelpe akutt.Gjennomførte prosjekter og innsamlinger i Apokoronas

(Se også bilder under)


Mars 2017

For de absolutt verst stilte har vi kjøpt matkuponger for totalt €1000. I tillegg har vi sørget for at 4 barn får oppfølgig av medisinske spesialister, rett og slett ved å betale for bensin. En ung jente som kjemper for å fullføre psykologistudiet har fått hjelp til sin strømregning, og to 14 år gamle gutter i vårt hjelpeprogram fikk delta på en planlagt skoletur. Fantastisk .3. februar 2017.

Med hjelp fra våre fantastiske supportere har vi klart også denne måneden å fylle opp lagrene slik at alle de nesten 400 familiene i Apokoronas som trenger hjelp får mat.

2042 Euro, 18464 kroner, alt donert. Fantastisk

Oversikt over donasjoner og kjøp kan lastes ned som PDF fil her.


Januar 2017

Akutt behov for bleier til voksne trengende.

I tillegg klarte vi å kjøpe trykkavlastende madrass til en sengeliggende for å unngå liggesår.


Desember 2016

Med hjelp av over 70 fantastiske bidragsytere klarte vi å samle inn over 40000 kroner for å kjøpe vintersko til 340 barn som trenger det i Apokoronas. Et fantastisk resultat.

Dette er en julepresang som virkelig varmer, og som blir satt utrolig stor pris på.

Oversikt over donasjoner og kjøp kan lastes ned som PDF fil her.


Oktober 2016, vi overleverte store mengder klær, skolesaker, medisinsk utstyr og annet til Social supermarket i Nippos. I tillegg kunne vi bidra til å dekke et akutt behov for bleier for voksne takket være innsamlede midler.


Oktober 2016, vi bidro med €300 for forskjellige husholdsartikler til 400 familier i

Apokoronas, som ble et tillegg til de månedlige matleveringene.


September 2016, mange barn uten mulighet for å skaffe nødvendige skolesaker fikk

hjelp til dette. En spesielt fantastisk opplevelse å kunne bidra.

utdanning og skole er  så uendelig viktig. Vi hadde en økonomisk buffer på €500

slik at vi kunne gjøre dette raskt da forespørselen kom.


Før jul i 2015 klarte vi å kjøpe 80 par vintersko til barn.

(Målet for julen 2016 er 340 par sko)


Tre barn, som aldri hadde hatt senger, fikk hver sin seng til jul i 2015.


Skoleutstyr til barn i Apokoronas levert direkte av givere fra Norge.


Hjertestarter levert til ambulansen i Vamos, ferdig oppsatt på Gresk og

godkjent av sykehuset i Heraklion. Her hadde vi uvurderlig hjelp også av

vår svært hjelpsomme advokat som utarbeidet all dokumentasjon


En multihandikappet jente, som var avhengig av en PC for å studere

ved universitetet i Rethymnon, klarte vi å donert dette til.


Helsesenteret i Vamos har, i tillegg til hjertestarter, fått en god del medisinsk utstyr


Huseiere som skifter ut møbler melder dette til oss slik at vi kan få levert dette til

"Social Services" i Nippos for videre levering til dem som har behov.


Barn og voksne som trenger bleier har vi klart å dekke deler av behovet til.

I tillegg   også næringsdrikker, våtservietter, melkeblanding (NAN) for barn, salver

og antibac-servietter.


En stor mengde klær er blitt donert, enten for utlevering til de som har

behov for det, eller for salg slik at det har blitt et meget viktig bidrag for de

månedlige  matleveransene.


Kjøp av pølser og annen ferskmat for de familiene som trenger dette mest.Alt har kun vært mulig fordi nordmenn og andre har donert penger de vanskeligstilte her i Apokoronas, eller tatt med seg klær og utstyr til oss her på Kreta. En uvurderlig hjelp, som er så uendelig viktig for de som trenger det her i Apokoronas.


Om du ønsker å støtte det vi gjør i Apokoronas, bruk norsk bankkonto


3632.55.06711 (Hjelp Apokoronas)


Eller, Vipps til 92264796. Bodil Hamre.


Har du mulighet for å ta med klær og annet utstyr til oss på Kreta, eller sende dette via post eller annet, ta kontakt på e-posten for mer informasjon.


For oversendelse via post er adressen:


Bodil Hamre

Box 71 Kalives

Apokoronas

73003 Chania

Crete

Greece


Bruk også gjerne kommentarfeltet nederst på denne siden.


Det som kommer inn her vil uavkortet bli benyttet til de formålene som organisasjonen står for.

Vi driver kontinuerlig med hjelp og støtte, utfra de akutte behov som oppstår.


Hilsen fra Bodil Hamre, bodil@kreta-dream.com


For de aller verst stilte familiene i Apokoronas er det ikke nok med en månedlig matlevering. Derfor har vi, i samarbeid med  Social Services kjøpt matkuponger i tre butikker i Apokoronas, for totalt €1000. Disse vil bli fordelt etter akutt behov fra sosialavdelingen i Vrisses. En virkelig stor hjelp for de som trenger det aller aller mest.

En ung jente fra Apokoronas studerer psykologi ved universitetet i Rethymnon. Hun og hennes familie er inne i vårt hjelpeprogram. Hun sliter med å fullføre sine studier, og på grunn av lite penger ble strømmen hennes stengt. Vi fikk via våre støttespillere nok til å få den åpnet, og avtale om videre betaling.

3. februar 2017


Innkjøp av mat i Vrisses. 960 bokser melk, 400 kilo mel, 400 kg. diverse pasta, 500 kilo linser og bønner, 300 kilo ris. Over to tonn med mat, fantastisk :-)

I tillegg 65 pakker med bleier til voksne og pleietrengende. Totalt 2042 Euro, alt donert fra våre fantastiske støttespillere

22. desember ved Social Supermarket i Nippos.

Lokale prester fra alle landsbyer i Apokoronas kom og hentet det som skal leveres ut til de familiene som trenger det i sine landsbyer. Dette er mat, sko til barna og andre nødvendigheter. Tusen takk til prestene som er så viktige i dette arbeidet

26. oktober ble det overlevert en full bil med klær, sko, skolesaker, husholdningsartikler, medisinsk utstyr, briller og hjemmestrikkede tøfler til Social Supermarket i Nippos. Alt dette er fraktet hit til Kreta av fantastiske støttespillere i Norge og Sverige

I forbindelse med månedlig utlevering av "matposer" fra Social Supermarket" hadde vi mulighet til å bidra med 300 Euro som vi har samlet inn. Dette ble brukt lokalt i Vrisses til innkjøp av vaskepulver og andre svært nødvendige husholdningsartikler. 400 familier i Apokoronas støttes av dette.

Lisbeth og Ann Torill fra Trondheim, og et ektepar fra Tromsø kom med alt dette i august (Totalt over 100 kilo). Hentet av oss på flyplass og hotell, og levert videre til Niki og Argyro ved Social Services i Nippos/Apokoronas.

Lena og Helena tok dette med seg til Kreta i juli. Lane hadde også samlet inn blant sine venner. Viderelevert til Social Services i Nippos/Apokoronas ved Niki og Argyro

Pia med familie kom fra Danmark med 5 fulle kofferter med klær og utstyr til vårt område. Pia samlet også inn fra lokale her i Kalives.

Vi hadde gleden av å hente dette og bringe det videre til Niki og Argyro hos Social Services i Nippos.

Vi fikk en bønn fra Social Councellor Niki om vi hadde muliget til å hjelpe med bleier til barn og voksne. Dette var og er det et desperat behov for. Vi klarte å samle inn 650 Euro fra Norge, helt fantastisk. Kjøpt lokalt via grossist til en meget hyggelig pris.

Niki hadde med liste over den enkeltes behov, og alt ble kjøpt på grunnlag av det.


Anne Reidun og Einar har gjort en stor jobb med donasjon av en hjertestarter til Helsesentert i Vamos. Ikke bare donerte de den, de fikk den også omprogrammert til Gresk, med gresk manual slik at den kan brukes her på Kreta. Også en stor takk til vår alltid hjelpsomme advokat, som utarbeidet alle dokumenter som ble bedt om i forhold til dette. Uten hans hjelp kunne ikke hjertestarteren blitt brukt.

Julen 2015 fikk vi en bønn om hjelp til vintersko til barn i Apokoronas. Tanken var at dette skulle deles ut fra Social Services til barna som ikke har varme sko til vinteren. Vi klarte å samle inn 1000 Euro, som uavkortet ble brukt til å kjøpe 80 par vintersko. Niki og Argyro hadde med detaljert liste med alle barna, slik at alle fikk sitt unike par med sko passende til det enkelte barn.

Margrethe og Arve har feriehus her i Apokoronas. Før skolestart i 2015 hadde de med seg store mengder skoleutstyr som det er et veldig stort behov for. Dette ble levert direkte til social services i Armeni, ved Filia som er sosialarbeider her. Veldig bra, og noe som ble satt veldig stor pris på. Ikke alle foreldre har mulighet for å kjøpe dette til sine barn.

To familier med svært syke barn. Barna har oppfølging av spesialister i Chania. Men, det krever at barna bringes dit for oppfølging og undersøkelser flere ganger i uken. Dette koster penger til bensin, noe familien ikke har. Her har vi fått på plass støttespillere som hver måned vil dekke totalt €100 slik at disse barna får den oppfølgingen de trenger.

To barn, som er inne i vårt hjelpeprogram, tok kontakt med sosialbyråd Niki  Vrionaki. Klassen skal på skoletur, men de hadde ikke penger til egenandel. Dette synes vi selvfølgelig var veldig trist, barn skal ikke utelukkes. Så med hjelp fra våre støttespillere, vi dekket den egenandelen :-)

11. januar 2017


Akutt behov for bleier for voksne. Innkjøpt i spesialbutikk, og vi hadde også anledning til å kjøpe en trykkavlastende madrass til en eldre dame med stort behov for dette.


Og så nyttet vi anledningnen til å overlevere en full bil med klær, varmt strikketøy og annet som er kommet fra Norge

14. desember 2016

En fantastisk opplevelse, vi klarte å samle inn over 40000 kroner, 4400 Euro for å kjøpe vintersko til barna i Apokoronas som trenger det. 340 par med varmende sko som det virkelig er behov for nå. Tusen takk til alle dere (over 60 givere) som har bidratt til dette fra alle involverte her i Apokoronas

Akutt behov for bleier for voksne. Takket være penger donert til oss fra Norge, hadde vi mulighet til å bidra og dekke det akutte behovet som ble meldt til oss fra sosialarbeiderene i Apokoronas.

Skolestart i september. Svært mange barn sto uten ransel og annet skoleutstyr. (Skrivesaker, skrivebøker og alt annet)

Etter spørsmål fra sosialarbeiderne klarte vi å få samlet inn 500 Euro til dette, og alt ble kjøpt inn på grunnlag av spesifikke lister om hvert enkelt barn. Fantastisk.

Donasjoner på over €300 i juli 2016 gjorde at vi kunne kjøpe ferske pølse som et ekstra bidrag til matposene som blir levert Social Supermarket hver måned.

Anne Reidun og Einar kjørte fra Norge til Kreta i sin spesielle bil, fullastet med hjelpesending til vårt område. De kom rett til Nippos der de også møtte social councellors Niki og Argyro

Kristin fra Bergen donerte laktosefri melkeblanding, to greske barn donerte leker.

Anne Reidun klarte å lage et par tovede tøfler mens hun var på Kreta. Alt levert til Niki og Argyro. (Vår lille hund passer på at ikke hennes mat også blir donert)

Bente hadde med bleiebukse og gasbleier, og ikke minst gode ideer for videre produksjon av dette. Vi har strikkeoppskrift for lanolinull, og noen har kastet seg på dette. Vi trenger flere, så ta gjerne kontakt om det.

Tovede tøfler i norsk ull, i alle størrelser og farger blir produsert fortløpende i Norge. Dette er fantastisk for vinteren. Alt blir levert til Niki og Argyro ved social services, og delt ut til de som trenger det når vinteren kommer. Anne Reidun er kunstneren bak disse

3 barn, det yngste bare to år, sov på hjemmelagde madrasser. De hadde aldi hatt senger. Dette ønsket vi å gjøre noe med, så til jul i 2015 fikk vi kjøpt inn senger og levert disse ved hjelp av donasjoner fra Norge.

Barna er roligere, og endelig sover de godt.

Mange av de innsatte ved fengselet i Chania manglet varme klær frem mot vinteren 2015. Fra Social Services i Aporonas fikk vi en forespørsel om vi kunne bidra med noe. Det kunne vi. Vi fikk samlet inn varme klær og noen sko, som via Social Services ble levert til de innsatte som trengte det.