Taverna O'Mylos

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

 

I lokalene som mange kjenner på torget som Zorbas, ved kirken i Kalives, har familien Drouvlaki gjennomført en omfattende oppussing og endringer slik at dette nå fremstår som helt nytt og veldig koselig.

 

Familien, ved Yannis og Irini, har tidligere drevet taverna på torget i Kalives i 15 år. Dengang var lokalene i det som nå er omgjort til to kafenioner.

 

Da Nico og Maria Findrilaki etter 39 år bestemte seg for å avslutte epoken med Zorba’s var det naturlig for familien Drouvlaki å fortsette den lange tradisjonen her.

 

O’Mylos er en familidrevet taverna, her møter du hele storfamilien. Fellesnevner for dem alle er at de ønsker deg velkommen som en del av familien, her føler du deg virkelig hjemme.

Kjøkkenet serverer ekte, tradisjonell gresk mat, med det utvalget alle som kommer til Kreta ønsker å oppleve, det genuint greske. En stor del av råvarene kommer fra familiens egen produksjon.

Mor Irini er den som bestemmer over matlagningen, far Yannis styrer grillen, og datter Katerina serverer.

 

Tradisjonelle greske retter kan tilpasses de som har allergier og forskjellige former for matintoleranse. O’Mylos har uansett retter som passer, bare spør.

 

Smaken og opplevelsen er stor, men regningen er alltid liten. Her kan en gå ut og kose seg alene, som par eller som et stort selskap. Ønsker du å feire en spesiell anledning er de mer enn behjelpelig med å arrangere dette for deg.

 

O’Mylos er åpen hele året. Om vinteren er menyen noe kortere og har litt mindre utvalg enn om sommeren. Uansett årstid, et tips er å hoppe over menyen og spørre hva de anbefaler akkurat idag. O'Mylos har alltid noe spesielt.

 

På sommeren kan du gå her få tidlig morgen og få deg frokost før du tusler på stranden, eller kanskje en pause midt på dagen med en lunch. De fleste går jo her til middag og de er åpen helt til siste gjest går hjem.

 

I møte med det greske er dette en fantastisk plass. Det å bli ønsket velkommen og tatt vare på gjennom hele besøket er en trygg og god opplevelse og du ønsker å komme tilbake. Du får nydelig hjemmelaget god mat basert på de oppskriftene som har blitt brukt i en mannsalder.

 

Plasseringen, vis-a-vis kirken Paraskevi på torget i Kalives gjør at en samtidig er midt i landsbyen, der en virkelig kan føle stemningen i Kalives.

 

En plass som anbefales på det varmeste.

Klikk for Google Earth

GPS: 35.271101 24.101959