Arbeidet, utviklingen og oppdateringen av "Drømmen om Kreta" er en kontinuerlig prosess.

 

Det er nesten uendelig mye å presentere, mye som skjer forskjellige tider på året, og ikke minst så mange tilbakemeldinger med ønsker og tanker om hva som bør presenteres.

 

Derfor, etterhvert som sider og opplysninger blir oppdatert, vil de også bli presentert her på denne siden.

 

Kom gjerne med forslag eller ønsker til bodil@kreta-dream.com

 

Så, følg med, mye spennende kommer

 

Bodil

Nytt 15. mai

 

 

I Norge er det nå pinse, men den er fortsatt 6 uker frem i tid i Hellas. Dette har sammenheng med at den gresk ortodokse kirke følger den Julianske Kalender, som var gjeldende da Jesus ble født.

 

Dette er en tid der mange planlegger sommerens ferietur til Hellas. Noen eier feriehus her på Kreta, mens de fleste vil reise på chartertur, bo på hotell eller leie feriehus.

 

Mulighetene er mange her på Kreta, nordmenns favorittreisemål.

 

Det kan være greit å vite at det er mulig å forhåndsbestille de sol og hudpleieproduktene en trenger her, og få disse levert der en skal bo slik at de er klar når en kommer. Det samme gjelder forskjellige andre produkter en kan ha behov for både her og i Norge. Ta en titt her for mer informasjon.

 

Det største feriemålet for nordmenn på Kreta er området vest for Chania, under en samlebetegnelse kjent som Platanias. I Agia Marina ligger restaurant Nymfi, en kjent og kjær restaurant for svært mange nordmenn. Litt unikt for Kreta har disse også en egen glutenfri meny.

 

Om en reiser med charter, eller på egenhånd, er det vanligvis behov for taxi fra flyplassen til der en skal bo. De fleste som reiser her jevnlig har "sin" taxisjåfør som møter en på flyplassen og bringer der en skal. Dette er en mulighet alle har, og om en ønsker en svært kundevennlig, høflig og dyktig sjåfør så se her.

Vi kan også gjerne være behjelpelig med dette, så om en ønsker å bli møtt på flyplassen så send gjerne en e-post til bodil@kreta-dream.com for mer informasjon.

 

Leiebil er også et alternativ mange velger når de er på ferie på Kreta. Denne kan en få levert på flyplassen, eller der en bor.

 

Mange har kjøpt feriebolig på Kreta, og det er også fler og fler som ser for seg dette som et meget godt alternativ til en feriebolig i Norge. Gode priser og garantert sol tiltrekker mange på vår vakre øy.

Apokoronas er et svært populært område, og om dette er noe en ser for seg så se gjerne litt av utvalget her.

 

For de som planlegger ferie på Kreta, og ikke har funnet sitt feriehus, så ta gjerne en prat med Fabio hos Home Leader Crete. De har mange feriehus for utleie, og spesielt om en er en familie kan dette være et meget godt alternativ til chartertur, også økonomisk.

 

Firmaet Teleperformance vurderer å starte en kundeservice avdeling i Chania. I den forbindelse ønsker de kontakt med skandinavisk språklige som kan tenke seg å arbeide med dette i Chania. Mer informasjon her.

 

Nytt 4 mars.

 

Det kan virke som om det er lenge siden "Drømmen om Kreta" er oppdatert, men det er foretatt løpende oppdateringer.

 

I tillegg til alle endringene på forskjellige sider så vil jeg gjerne fremheve noen nye ting.

 

Først ut er dette med jordskjelv. Det er mye jordskjelv på Kreta og i Hellas for øvrig. Ikke det at vi kjenner så mye av det, men mange lurer på det. Så ta en titt her for mer informasjon.

 

Nå er vi midt i Apokries, karnevalssesongen som er tiden før fasten innledes mandag 13. mars. Mye skjer nå, og vi ser frem til karnevalet her i Kalives.

 

Les mer om dette her.

 

I Norge nærmer det seg nå påske, og mange nordmenn kommer hit til Kreta da.

 

Den gresk ortodokse kirke følger den Julianske kalender, og derfor kan det være forskjellige tidspunkt for påsken. I år er det maksimal forskjell, og i Hellas er første påskedag 1. mai. Les mer om påsken i Hellas på denne siden. En stor opplevelse for de som er her.

 

Chania er en svært populær og kjent by for mange nordmenn. Hit kommer mange hvert år, og opplever kanskje spesielt områdene rundt den gamle havnen.

Det er mye historie i dette området, og vi har samlet mye på denne siden.

 

En kort spasertur der en kan få med seg mye av det historiske Chania.

 

Ta en tur rundt og se for dere all den historie som ligger her, 6000 år tilbake.

 

Eiendommer på Kreta er en viktig del av "Drømmen om Kreta". Spesielt informasjon for både de som har eiendom her, og for de som ønsker å kjøpe eiendom.

 

Noen smakebiter av eiendommer som er for salg i Chania provinsen kan også være greit å ta en titt på.

 

Langtidsleie kan også være et godt alternativ.

 

Så er det snart sommer og ferietid i Norge. På Kreta er det enkelt å leie både store og små feriehus. Trygt og greit, men husk at det er viktig at eiendommene er lovlige for utleie.

 

En meget flott ferieleilighet ligger i Exopolis, med utsikt over Georgoupolis rett ved. Her har en alt en trenger for en avslappende ferie på Kreta.

Nytt 20. oktober

 

 

Nå er det en stund siden det har vært en offisiell oppdatering, men mye er likevel lagt ut underveis. Nå når vinteren er her og det blir mer innesitting er tiden inne for mange nye oppdateringer som vil komme fremover.

 

"Kreta trenger vår hjelp" er en norsk organisasjon som virkelig gjør det de kan og mer til for å hjelpe de som trenger hjelp her på øyen vår. Mye fokus nå går på flyktninger som kommer til Hellas, og da er det fort gjort å glemme at det faktisk ikke er offentlig hjelp til de kretere som står totalt uten hjelp.

 

Påske er den viktigste høytiden i Hellas, og i 2016 er det maksimal forskjell på den gresk-ortodokse påsken og "vår" påske.

 

Apokries, karnevalet og fasten henger sammen med påsken, en stor opplevelse.

 

I Georgoupolis er det en fantastisk fiske-taverna som virkelig kan anbefales. Taverna Arkadi har vært drevet av samme familie i svært mange år, og nå er dette virkelig et sted som må oppleves.

 

Om en planlegger påskeferie på Kreta så kan det være greit å vite at Marianna Apartments i Almyrida åpner for sesongen 18. mars. Marianna har store leiligheter kun 200 meter fra stranden.

 

Skulle ikke det passe så ta gjerne en titt på Crete Holiday Homes, eller de andre feriehusene som er presentert her.

 

Og til sist, spesielt om en eier eiendom på Kreta kan det være aktuelt å kjøpe en bil istedefor å stadig leie. Kalives Travel selger nå ut en del biler til gunstige priser.

 

Følg med på denne siden, mange flere oppdateringer er på vei.

Nytt 26. april

 

 

Påsken er overstått, både den greske og den norske. Eller katolske som de sier her på Kreta.

 

Siden sist er det gjort en god del oppdateringer, og mange flere er på trappene.

 

Møbel og utstyrsbutikken CFS i Kalives har nå opprettet nettbutikk. Her kan en bestille alt de har av produkter, og hele utvalget er selvfølgelig online. En får også rabatter ved å bruke kretadream. Se mer om det her.

 

For de som har eiendom på Kreta så er forsikring en viktig del. Kjøp av bil kan også fort bli et ønske, spesielt siden biler på Kreta er så mye rimeligere enn i Norge.

 

For de som vurderer å kjøpe eiendom er det også nå nye lover som gjør at litt avhengig av selgers nasjonalitet kan pris og pengeoverførsler avtales både i norske kroner og pund, og skje mellom kontoer i Norge eller Storbritannia.

 

Resident permit er nødvendig for de som vil oppholde seg sammenhengende i Hellas i mer enn 3 måneder, eller ønsker å kjøpe bil.

 

Et flott hotell i Chania, Ideon Hotell, er presentert. Et lite og svært koselig familiedrevet hotell like ved bystranden i Chania. Her kan en kombinere by- og strandferie.

 

Til slutt, Matala Beach Festival som i år avholdes 19-21 juni. Matala var stedet alle hippiene samlet seg på slutten av 60 og begynnelsen av 70 tallet. Joni Mitchell skrev bl.a Carey her.

 

Tradisjonen ble gjenopptatt i 2011, og dette er nå en av de desidert største happeningene på Kreta.

Musikk fra den tiden, Bob Marley, Pink Floyd, Joni Mitchell, noe nytt hvert år.

 

Presentasjon kommer, og den er ganske så omfattende. Men i mellomtiden, ta en titt på siden som presenter det hele.

 

Dette er noe for både gamle og nye hippier.

 

Ta gjerne en titt på video fra 2011 og 2014 arrangementet også.

Nytt 6. april

 

Samaria Hotell.

Et hotell midt i Chania av den mer luksuriøse sorten, et flott hotell der en kan bo i flotte omgivelser og samtidig være midt i den historiske delen av Chania.

Nytt 5. april

 

Chania er en en by med mye historie, en by som har vært igjennom omskiftende perioder og riker helt fra den minoiske tidsalder.

 

Aud Øymyr, som har bodd på Kreta i mer enn 30 år, arrangerer byvandring hver fredag hele våren og sommeren.

 

Nytt 29 mars

 

Først vil jeg si at jeg setter svært stor pris på alle e-postene som kommer til min e-post bodil@kreta-dream.com.

 

Mange innspill, og vi jobber med alle som vil bli presentert fortløpende.

 

Jeg er også svært glad for at så mange har funnet deres feriested for sommeren her på Drømmen om Kreta. Det er dette som er det viktige for meg, og jeg er helt sikker på at dere alle vil få et flott og minnerikt opphold her på Kreta.

 

Nytt idag er Kalithea Apartments her i Kalives. Kalithea drives av Nicos og Maria som vi har kjent helt siden vårt første besøk i Kalives i 2008.

 

Rimelig er det også, og like ved en av de store sandstrendene i landsbyen vår.

 

 

Nytt 22. mars

 

Det er mange som har etterlyst kommentarfelt på de forskjellige sidene, og dette er nå på plass når det gjelder hoteller og spisesteder. De resterende sidene kommer fortløpende.

 

Ettersom ikke alle er på Facebook så har jeg valgt Disqus som leverandør for dette. Disqus er samme leverandør som de fleste norske aviser har valgt.

 

Her kan en bl.a kommentere via Facebook, Twitter, Google, eller rett og slett lage sin egen konto hos Disqus.

 

I tillegg er det fullt mulig å kommentere som "gjest" uten å være pålogget noe sosialt medium. Absolutt alle som vil kan altså kommentere eller stille spørsmål her.

 

Har du erfaring med de forskjellige stedene som er presentert på Drømmen om Kreta så skriv gjerne en kommentar. Det vil være nyttig for alle som leser denne siden.

 

Spørsmål om de forskjellige sidene? Skriv gjerne en kommentar om det også.

Nytt 17. mars

 

Niriides hotell i Almyrida. Det familiedrevne leilighetshotellet som er nr. 1 på Tripadvisor

 

Langs strandpromenaden i Kalives ligger Icarus Taverna, stedet med den gode atmosfæren, mat og service som alle elsker og kommer tilbake til.

 

Piscine Ideales er de best rennomerte når det gjelder både planlegging, anlegging og vedlikehold av svømmebasseng på denne siden av Kreta.

Nytt 15 mars

 

Blazis House i Almyrida

 

Et lite, familiedrevet leilighetshotell kun 200 meter fra stranden.

 

Et svært godt alternativ i landsbyen, med svært god service og rimelige priser

Nytt 11 mars

 

 

Tenk å gifte seg på Kreta eller å fornye bryllupsløftene.

 

En uforgemmelig feiring av en rund bryllupsdag ?

 

Fullt mulig, og Eleni er den desidert beste når det gjelder å organisere absolutt alt omkring en slik stor begivenhet.

 

 

Mange har lurt på muligheten for å ta en tatovering eller piercing i Chania. Det viktige er selvfølgelig det artistiske kombinert med service, trygghet og hygiene.

 

Snakker du med en Kreter er det et sted som blir anbefalt, Black Sheep.

 

Dette er virkelig stedet, men bestill gjerne time før en kommer hit da populariteten gjør at de har stor etterspørsel.

Nytt 7 mars

 

To bortgjemte tavernaer i Chania med litt av hvert å by på. Black Rooster og Colombo Kitchen Bar. Begge i gamlebyen like ved havnen, likevel ikke lett å finne uten at en vet om dem.

 

Hanim Lounge&Studios, det lille, men så utrolig flotte, hotellet 100 meter fra havnen.

Med kun 7 unike rom og en service og oppfølging en aldri har opplevd.

Nytt 6. mars

 

Øyen Gavdos er Europas sørligste punkt, og administrativt under Chania.

Et sted en må oppleve, med en ro og fred en kun kan oppleve her.

 

En liten markering idag.

Det er like over en måned siden Drømmen om Kreta ble publisert.

Ifølge statistikken har nå antall unike brukere passert 20000.

 

Det er helt fantastisk, og jeg er glad for alle henvendelsene jeg har fått både på E-post og Facebook.

Jeg er glad for å kunne hjelpe, så kom med mange flere spørsmål.

 

Siden ble startet for å være informasjon for nordmenn, men mest av alt fordi det aller viktigste for meg har vært å støtte det kretiske lokalsamfunnet som jeg er blitt en del av.

 

Tilbakemeldingene herfra har vært udelt positive, det går ikke en dag uten at jeg blir kontaktet av kretiske næringsdrivende som er svært glade for det som legges ut her.

 

Uansett, det viktigste for meg vil alltid være at det jeg legger ut er ting jeg personlig kan innestå for, og belønningen er fornøyde Skandinaver og Kretere. Da har jeg oppnådd det jeg ville, og det gir meg også initiativ til å fortsette å bygge ut Drømmen om Kreta.

 

Så følg med, det vil komme svært mye av litt av hvert fremover

 

Nytt 4. mars

 

Kalives Beach Hotell, stedet der det hele startet for oss i 2008, og som var grunnlaget for at vi i 2010 flyttet til Kreta og Kalives

Nytt 2. mars

 

Kentrikon, vår kjære favoritt-taverna i Chania

 

Drevet av Manolis og Ellen Merete, et sted en virkelig må besøke når en er i byen.

 

Gjestfrihet og mat i særklasse

Nytt 1. mars

 

IKEA har drop-up-point i Chania (og Heraklion)

 

Her kan en bestille alt fra IKEA's sortiment.

 

Det er også lagt ut noen nye eiendommer for salg i Almyrida og Plaka

Nytt 28. februar

 

Mange har kommet med forespørsler om hvordan det er med å leie eiendom her på Kreta. (Langtidsleie)

 

Selve fremgangsmåten ved leie av eiendom er presentert tidligere, men nå også forskjellige eiendommer for leie.

Nytt 27. februar

 

Drømmen om Kreta handler om det som skjer på Kreta.

 

Det finnes mye som handler om Kreta, men som skjer andre steder, og jeg har derfor laget en side som omhandler dette også.

 

Rett og slett litt om alt

Nytt 26. februar

 

Nye butikker, Earth Seed Superfood som selger organiske produkter i Kalives, og som også sender disse til Norge om en ønsker.

 

Jumbo, vår fantastiske butikk som egentlig er umulig å forklare men som må oppleves.

 

Taxier, Manolis og Giorgios er to drosjesjåfører som sterket anbefales om en trenger drosje i Chania-området.

Nytt 22 februar

 

Avslutning på Apokries betyr karneval i Kalives.

 

Ta en titt på bildene av stemningen her

 

Takk Maria og Giorgios, Irinia og Iannis, Katarina og Pavlos, og våre andre greske venner for en flott dag og samling på O'mylos

Nytt 20 februar

 

Minoan Properties i Kalvies er en eiendomsmegler med eiendommer både for salg og leie. Les mer her

 

En ny side er lagt til. Her vil det komme eiendommer for salg eller langtidsleie. Prioriteringen er eiendommer som kanskje er spesielt gunstige. 2 eiendommer idag, mange flere kommer fremover

Nytt 15 februar

 

Sport er noe som interesserer mange. Kanskje spesielt fotball, men også basketball er en fantastisk idrett.

 

På Vestsiden av Kreta, i Chania og Rethymnon er det fotballag i den greske Superligaen, og basketteam i toppdivisjonen. Dette er noe en bør få med seg om en har anledning.

 

Ta en titt her

Nytt 14 februar

 

Om en ønsker å kjøpe hus på Kreta, eller er så heldig å ha en eiendom, så vil en alltid på et tidspunkt trenge en dyktig håndverker.

 

Håndverkerene som presenteres her har bevist at de er dyktige på sine fagområder. Ikke en eller to ganger, men over lang tid og med mange anbefalinger.

 

Flere profesjoner vil komme etterhvert

Nytt 12 februar

 

Det jobbes med mye, og idag er det lagt ut litt omkring dagligvarer, supermarkeder etc her i Chania-området. Greit å vite om en er her kort eller lang tid

Nytt 11 februar

 

GoCart er det mange som liker, og selvfølgelig er det baner for dette også i Chania området.

 

I tillegg, badeland er alles favoritt, og et flott avbrekk fra lange dager på stranden.

Nytt 10 februar

 

 

For mange kan det være greit å vite at vi faktisk har en svensk tannlege i Chania, Valentina, utdannet ved Karolinska Institutet i Stockholm

 

Parkering i Chania er et hodebry for mange, her er noen alternativer

 

Ellers er det lagt ut en god del bilder fra Melidoni-grotten og Aptera

Nytt 9. februar 2015

 

Idag er det lagt tre forskjellige steder under "aktiviteter". Dette er Lake Kournas, den eneste ferskvenns-sjøen på Kreta og et nydelig sted å besøke og slappe av.

 

For de som ønsker et stort adrealin-kick, Bungee Jumping i Aradaina, det nest høyeste Bungee Jump i Europa (138 meter) Se videoene, jeg garanterer en opplevelse om en prøver dette.

 

For de som har en drøm om dykking, se Omega Divers i Almyrida. Der kan du prøve deg ned til 6 meter med fullt utstyr etter grunnleggende teori.

Dette er noe som virkelig gir mersmak

 

I tillegg til aktiviteter så har jeg også lagt ut Arena Mar, stedet i Kalives der en kan ta en god matbit langs sjøkanten, stedet for alle mulige og umulige drinker, og ikke minst, der en går for å se og oppleve sport.

Storskjermer, lerret og fullt trykk om det er store fotballkamper spesielt.